Antena 3 CNN Externe Abbas acceptă principiul schimbului de teren cu Israel

Abbas acceptă principiul schimbului de teren cu Israel

Abbas acceptă principiul schimbului de teren cu Israel
Sursa foto: Mahmoud Abbas
24 Mai 2010   •   17:16

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a confirmat că Autoritatea Naţională Palestiniană acceptă principiul schimbului de teren cu Israel cu "aceeaşi valoare şi ideal."
Totuşi, Abbas, care a primit reprezentanţi ai campaniei palestiniene de a boicota produsele coloniştilor israelieni, a negat că există un acord pentru schimbul de terenuri cu Israel.

"Am fost de acord cu principiul schimbului reciproc de terenuri cu aceeaşi valoare, dar nu am ajuns la un acord în această privinţă şi nu am căzut de acord asupra dimensiunii terenurilor menite a fi schimbate," arăta Abbas membrilor campaniei.

Vineri, şeful negociatorilor palestinieni, Saeb Erekat, a negat ceea ce scrisese Wall Street Journal, anume că ANP ar fi acceptat "mari concesii," inclusiv un schimb de terenuri cu Israel.

Abbas mai arăta că primele două runde ale discuţiilor de proximitate, intermediate de trimisul special american George Mitchell, au avut deja loc şi s-au concentrat pe chestiuni privind graniţele şi securitate.
Oricum el sublinia că până acum nu poate susţine că ar fi fost înregistrate progrese.

Abbas a adăugat că partea palestiniană "va răspunde acestor chestiuni în coordonare cu fraţii arabi, deoarece când am decis să mergem la discuţii de proximitate, am decis aceasta la recomandarea lor."

Acesta a mai spus membrilor campaniei de boicotare a produselor coloniştilor israelieni că "în orice caz, consumul de produse ale coloniştilor de pe pământ palestinian nu este permis."
"Boicotarea de produse ale coloniştilor nu înseamnă boicotarea Israelului, deoarece Autoritatea Naţională Palestiană va avea în continuare legături comerciale cu Israel," arăta Abbas, care a cerut ca cele două chestiuni să nu fie amestecate.
El a adăugat că ANP "nu incită contra Israelului şi nu doreşte acest lucru, deoarece nu dorim să boicotăm produsele din Israel- conform tratatelor semnate importăm numeroase produse din Israel."

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mahmoud Abbas negocieri de pace
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close