Antena 3 CNN Externe Abbas: Speranţele pentru soluţia cu două state se estompează

Abbas: Speranţele pentru soluţia cu două state se estompează

Abbas: Speranţele pentru soluţia cu două state se estompează
11 Iun 2010   •   05:22

 

Preşedintele palestinian Mahmud Abbas a avertizat că lipsa de progres înspre pace "începe să erodeze" credinţa că este posibilă o soluţie cu două state pentru a pune capăt conflictului israeliano-palestinian.

"Aş vrea să îmi exprim îngrijorarea că situaţia este foarte dificilă," declara acesta în cadrul unui discurs la un ONG american.

"Speranţa pentru o soluţie cu două state... mă tem că începe să se erodeze, iar lumea începe să nu mai creadă, să îşi piardă încrederea că noi putem atinge acest scop. Unii spun 'nu vrem o soluţie cu două state, vrem să trăim într-o soluţie cu un stat, să trăim în Israel, dar pentru majoritatea poporului palestinian aceasta este inacceptabil," declara Abbas .

Liderul palestinian a făcut comentariile la o zi după ce s-a întâlnit cu preşedintele american Barack Obama şi l-a avertizat că este necesar urgent de progres în regiune.

"Timpul este esenţial, acesta este mesajul, trebuie să vedem o mişcare autentică în direcţia unei soluţii cu două state şi încheierea ocupaţiei," arăta, miercuri, negociatorul palestinian şef Saeb Erakat, după discuţii . Obama a părut mai optimist după întâlnirea de la Casa Albă, declarând că el crede că este posibil "un progres importan" spre pace până la finele anului.

Abbas cerea Israelului "să ia măsuri pentru a-şi exprima dorinţa pentru pace."


Antena3.ro

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close