Antena 3 CNN Externe Abbas: Un stat palestinian este în ?interesul vital? al Israelului

Abbas: Un stat palestinian este în ?interesul vital? al Israelului

Abbas: Un stat palestinian este în ?interesul vital? al Israelului
Sursa foto: mahmoud abbas
24 Feb 2010   •   19:37

Crearea unui stat palestinian independent este un "interes vital" pentru Israel, aprecia preşedintele palestinian Mahmud Abbas, după ce a reiterat refuzul său de a relua negocierile dacă statul evreu nu opreşte colonizarea.
Aceasta a făcut declaraţiile în cadrul discuţiilor cu parlamentari belgieni la Bruxelles.
"Noi toţi sperăm că o pace justă şi durabilă într-un stat ce trăieşte paşnic cu Israel," ar putea aduce "pace şi stabilitate în întreaga regiune," arăta Abbas. Deşi sublinia că nu vede "o alternativă la negocieri", Abbas a subliniat că acestea nu pot începe "în timp ce Israel continuă colonizarea " Ierusalimului de Est şi Cisiordaniei prin construirea de aşezări evreieşti.

Abbas a mai declarat că apelul Uniunii Europene din decembrie ca Ierusalim să devină viitoarea capitală a două state, ca parte a unui acord negociat, a marcat "începutul unui rol politic " pentru UE în regiune.
"Mi-ar plăcea ca Statele Unite să adopte" o asemenea declaraţie, mai adăuga oficialul. Liderul palestinian a mai amintit "poziţia foarte bună" adoptată de ministrul francez de Externe Bernard Kouchner, care a vehiculat ideea recunoaşterii unui stat palestinian chiar înainte ca Israel să ajungă la un acord privind graniţele.
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close