Antena 3 CNN Externe ABUZ fără margini al poliţiei din Kiev. Un protestatar a fost dezbrăcat şi umilit în ultimul hal

ABUZ fără margini al poliţiei din Kiev. Un protestatar a fost dezbrăcat şi umilit în ultimul hal

ABUZ fără margini al poliţiei din Kiev. Un protestatar a fost dezbrăcat şi umilit în ultimul hal
24 Ian 2014   •   14:12

Forţele de poliţie ucrainiene au forţat un protestatar reţinut să stea dezbrăcat în pielea goală, afară, pe un ger cumplit, în timp ce mai mulţi ofiţeri îi faceau poze şi îl filmau.

Filmul de mai jos a fost dat publicităţii de Ukrainska Pravda şi îl arată pe bărbatul de 40 de ani stând doar în ciorapi, lângă duba poliţiei.
Potrivit sursei, temperatura atmosferică înregistra -10 grade Celsius la acea oră.

După ce a fost obligat să ţină un lansator de torţe în mână, poliţiştii au continuat să îl fotografieze spunându-i că "poza va intra în colecţia de amintiri". Ulterior, i s-a pemis să urce în dubă, împins de un mascat, care "l-a încurajat" cu o lovitură de picior.

Într-o declaraţie de presă, oficiali ai MAI şi-au prezentat scuzele de rigoare, catalogâng gestul poliţiştilor ca fiind "o acţiune inadmisibilă". Totoodată, ei au anunţat că se va investiga cu atenţie acest caz de abuz evident.

Trei protestatari au fost ucişi şi peste 150 de poliţişti au fost răniţi în confruntările violente din ultimele zile de pe străzile Kievului. Preşedintele Ucrainei, Viktor Yanukovich, a convocat Parlamentul într-o sesiune de urgenţă pentru a pune capăt violenţelor.

 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close