Antena 3 Externe Acceleratorul de particule al europenilor, în concurenţă cu cel creat de americani

Acceleratorul de particule al europenilor, în concurenţă cu cel creat de americani

18 Feb 2009   •   13:20
Acceleratorul de particule al europenilor, în concurenţă cu cel creat de americani
Sursa foto: LHC

Cursa pentru descoperirea ?particulei lui Dumnezeu? devine din ce în ce mai acerbă, anunţă BBC News. Acceleratorul de Particule (LHC) al europenilor pare să rămână în urmă, după cum afirmă rivalii americani.
Acceleratorul Tevatron al laboratorului american Fermilab are şanse mari să descopere primiul faimoasa particulă. Potrivit reprezentanţilor americani, şansele ca ei să descopere primii particula sunt, în cel mai rau caz, de 50% la 50% şi de 96% în cel mai bun caz.
Reprezentanţii ambelor exprimente speră să descopere faimoasa particulă, care ar putea explica de ce materia are masă, în urma coliziunii materiei subatomice la viteze foarte ridicate.
Oficialii Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleară şi cei ai Fermilab s-au confruntat în cadrul conferinţei Asociaţiei Americane pentru Ştiinţă Avansată. Acolo, Fermilab a prezentat cele mai recente date legate de Tevatron.
CERN ar putea pierde unul dintre cele mai mari premii din lumea ştiinţei, după ce, în septembrie, LHC a fost din funcţiune din cauza defecţiunilor unor magneţi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accelerator de particule LHC CERN
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close