Antena 3 CNN Externe Accidentul aviatic din China, în care au murit 132 de oameni, a fost produs intenționat de cineva din cabina de pilotaj

Accidentul aviatic din China, în care au murit 132 de oameni, a fost produs intenționat de cineva din cabina de pilotaj

Datele de zbor de la cutia neagră recuperată de la avionul China Eastern Airlines (600115.SS), a cărui prăbușire în martie a dus la noartea a 132 de persoane, indică faptul că cineva din cabina de pilotaj a prăbușit în mod intenționat avionul.

Accidentul aviatic din China, în care au murit 132 de oameni, a fost produs intenționat de cineva din cabina de pilotaj
Sursa foto: Twitter_worldnews24eu
de Alexandra Ionescu    |    17 Mai 2022   •   23:35

Un oficial occidental a declarat pentru Reuters că se pune accent pe acțiunile echipajului, după ce investigația preliminară nu a găsit niciun indiciu al unei defecțiuni tehnice.

Boeing Co (BA.N), producătorul avionului, și Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor din SUA (NTSB) au refuzat să comenteze și au transmis întrebări autorităților de reglementare chineze.

În martie, avionul Boeing 737-800, care se afla în drum de la Kunming la Guangzhou, s-a prăbușit în munții Guangxi, după o cădere bruscă de la altitudinea de croazieră, ucigând toți cei 123 de pasageri și nouă membri ai echipajului de la bord.

A fost cel mai grav dezastru aviatic din China continentală din ultimii 28 de ani.

Piloții nu au răspuns la apelurile repetate de la controlorii de trafic aerian și de la avioanele din apropiere în timpul coborârii rapide, au spus autoritățile.

China Eastern nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii marți, dar Wall Street Journal a spus că reprezentanții companiei au declarat că nu au apărut dovezi care să poată determina dacă au existat sau nu probleme cu avionul.

La mijlocul lunii aprilie, China Eastern a reluat utilizarea avioanelor 737-800. Într-un rezumat al raportului său preliminar de prăbușire de luna trecută, autoritățile de reglementare chineze nu au indicat nicio recomandare tehnică cu privire la 737-800, care a fost în funcțiune din 1997, cu un record de siguranță puternic, potrivit experților.

Președintele NTSB, Jennifer Homendy, a declarat într-un interviu Reuters din 10 mai că anchetatorii consiliului de administrație și Boeing au călătorit în China pentru a ajuta ancheta chineză. Ea a menționat că ancheta până în prezent nu a găsit probleme de siguranță care să necesite măsuri urgente.

Acțiunile Boeing au crescut cu 6,1% în tranzacțiile de după-amiază.

×
Parteneri
A murit şeful mafiei siciliene, Matteo Messina Denaro
x close