Antena 3 CNN Externe „Accident chimic. Un NOR TOXIC se îndreaptă către Siberia”. Greşeala care i-a panicat pe ruşi

„Accident chimic. Un NOR TOXIC se îndreaptă către Siberia”. Greşeala care i-a panicat pe ruşi

„Accident chimic. Un NOR TOXIC se îndreaptă către Siberia”. Greşeala care i-a panicat pe ruşi
Sursa foto: Foto: blogs.citypages.com
04 Oct 2013   •   12:38

Locuitorii regiunii Tiumen (Siberia) au fost cuprinşi de panică, vineri, după anunţarea unui unui accident chimic care s-a soldat cu 55 de morţi. Ulterior, oamenii au aflat că e vorba despre un exerciţiu organizat de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, relatează AFP.

Filiala regională a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat vineri dimineaţa pe site că o scurgere de clor într-un rezervor de apă s-a soldat cu 55 de morţi şi 163 de răniţi.

Reprezentanţii ministerului au uitat să menţioneze că este vorba despre un exerciţiu, iar ştirea a fost preluată imediat de mai multe publicaţii.

Potrivit comunicatului oficial, un nor toxic se îndrepta către partea centrală a Tiumenului, un oraş cu peste 60.000 de locuitori, capitala unei regiuni cu peste 3,5 milioane de locuitori, în Siberia de Vest.

"Comunicatul a fost formulat eronat. Încercăm să clarificăm această situaţie. Am primit numeroase apeluri telefonice", a declarat pentru AFP un reprezentant al liniei roşii de la Tiumen a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ministerul a anunţat imediat după aceea că este vorba despre un exerciţiu şi că situaţia descrisă în primul comunicat este doar scenariul acestui exerciţiu.

"După un asemenea „exerciţiu” şi „scenariu” cu 55 de cadavre imaginare, putem să avem 55 de cadavre reale din cauza unor infarcte", a scris ironic într-un mesaj postat pe Twitter opozantul Aleksei Navalnîi.

 

×
Subiecte în articol: greseala
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close