Antena 3 CNN Externe Accident feroviar în China. Zeci de persoane au fost rănite, în urma coliziunii a două trenuri

Accident feroviar în China. Zeci de persoane au fost rănite, în urma coliziunii a două trenuri

Accident feroviar în China. Zeci de persoane au fost rănite, în urma coliziunii a două trenuri
Sursa foto: Foto arhiva chinawhisper.com
23 Aug 2012   •   23:52

Cel puţin 24 de persoane au fost rănite joi, în urma unei coliziuni între două trenuri în China, a anunţat agenţia China Nouă, relatează AFP.
   
Coliziunea a avut loc în Gara din Jiamusi, în provincia Heilongjiang (nord-est), a anunţat purtătorul de cuvânt al Biroului local al Căilor Ferate, citat de agenţie.
   
Potrivit ediţiei online a ziarului oficial Cotidianul Poporului, un tren din provincia Hegang (nord-est) a lovit din spate un alt tren aflat la peron în Gara din Jiamusi.
   
Joi nu era încă clar dacă accidentul s-a produs pe o linie a reţelei chineze de mare viteză, afectată de numeroase accidente şi a cărei securitate este criticată.
   
În iulie 2011, cel puţin 40 de persoane au murit în coliziunea a două trenuri de mare viteză, lângă oraşul Wenzhou (est). Acest accident, cel mai sângeros înregistrat în China după 2008, a declanşat o avalanşă de critici la adresa Guvernului, acuzat de compromiterea securităţii în favoarea pripelii sale de a dezvolta reţeaua.

Reţeaua de mare viteză chineză este cea mai mare din lume, cu 8.358 de kilometri de cale ferată la sfârşitul lui 2010, deşi aceasta a fost deschisă pentru pasageri abia începând din 2007.


×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close