Antena 3 CNN Externe Accident grav la centrala nucleară Fukushima! Şase angajaţi au fost stropiţi cu apă radioactivă

Accident grav la centrala nucleară Fukushima! Şase angajaţi au fost stropiţi cu apă radioactivă

Accident grav la centrala nucleară Fukushima! Şase angajaţi au fost stropiţi cu apă radioactivă
09 Oct 2013   •   12:07

Şase muncitori de la centrala nuclearã Fukushima au fost stropiţi, miercuri, cu apă radioactivă, a anunţat operatorul complexului atomic avariat, conform Mediafax.
   
Niciunul dintre cei şase nu au afectaţi în zona feţei, accidentul s-a produs în timp ce au dislocat canalizarea unui sistem de desalinizare, a precizat Tokyo Electric Power (TEPCO).   

Canalizarea a fost repusã rapid în funcţiune iar scurgerea a fost opritã în mai puţin de o orã, a afirmat o purtãtoare de cuvânt a companiei, care mai spune şi că "este puţin probabil ca ei sã fi înghiţit apã".
   
Acest incident este ultimul dintr-o lungã serie de probleme privind scurgerile de apã radioactivã la instalaţia devastatã în martie 2011 de un tsunami gigantic, dintre care o parte s-au deversat în Oceanul Pacific.
   
O pompã a sistemului de rãcire a unui reactor al acestei centrale, Fukushima Daiichi (220 de kilometri nord-est de Tokyo), a fost opritã temporar luni din cauza unei erori de manipulare electricã.
   
În august, o scurgere de 300 de metri cubi de apã puternic radioactivã s-a produs deja la un rezervor cu capacitatea de 1.000 de metri cubi prost asamblat. Incidentul, calificat drept "grav", a degenerat într-o crizã, obligând TEPCO sã aloce sisteme suplimentare pentru controlarea celor aproximativ 300 de cisterne de acelaşi tip.
   
Centrala avariatã Fukushima Daiichi abundã de apã radioactivã, stocatã parţial în 1.000 de rezervoare de diverse tipuri sau care s-a acumulat în subsolul complexului.
   
De peste doi ani, TEPCO se luptã cu acest lichid a cãrui cantitate creşte de la zi la zi confruntându-se cu numeroase critici.
   
O misiune a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomicã (AIEA) este aşteptatã în Japonia la 14 octombrie, pentru o sãptãmânã de inspecţii şi lucrãri de asanare în jurul complexului.

×
Subiecte în articol: apa radioactiva accident
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close