Antena 3 CNN Externe Accident la o centrală electrică în China. Sunt cel puțin 67 de morți

Accident la o centrală electrică în China. Sunt cel puțin 67 de morți

Accident la o centrală electrică în China. Sunt cel puțin 67 de morți
de S.T.    |    24 Noi 2016   •   12:54

UPDATE - Bilanţul victimelor în urma prăbuşirii joi a unei platforme de lucru la o centrală electrică din centrul Chinei a crescut la 67 de morţi, a anunţat televiziunea publică chineză CCTV, citată de AFP.

----------------------------

Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii unei platforme de lucru la o centrală electrică din centrul Chinei, relatează AFP, citând Xinhua.

Accidentul s-a produs la ora locală 07:00 (23:00 GMT miercuri) în turnul de răcire în construcţie la centrala electrică Fengcheng, în provincia Jiangxi, a indicat agenţia oficială de presă chineză, care consemnase iniţial un bilanţ de 22 de morţi.

Xinhua evocase la un moment dat „peste 40 de morţi”, citând echipele de salvare, înainte ca acestea să revină la bilanţul de 40 de victime. Dar acest bilanţ ar putea să crească, întrucât „un număr necunoscut de persoane se află în continuare blocate sub dărâmături”, potrivit agenţiei de presă chineză. Cinci muncitori răniţi au fost spitalizaţi.

Imagini difuzate de Xinhua pe noua sa aplicaţie pe telefonul mobil arată o masă de tije metalice contorsionate, o macara care încearcă să degajeze locul accidentului şi salvatorii în costum portocaliu care transportă un mort pe o targă.

În total, autorităţile au mobilizat 32 de autospeciale, 212 militari, nouă câini specializaţi în căutări şi două drone.

Circa 68 de persoane se aflau pe platformă în timpul producerii accidentului, a relatat publicaţia locală China Jiangxi Online.

Victimele munceau pe un şantier de extindere a centralei, lansată în iulie 2015. Scopul era de a construi două generatoare suplimentare cu o capacitate de 1.000 MW fiecare, preconizându-se să fie date în exploatare la sfârşitul anului 2017 - începutul anului 2018, pentru o investiţie totală de 7,67 miliarde de yuani (1,1 miliarde euro).

Accidentele sunt frecvente în China, unde reglementările în materie de securitate sunt ignorate, iar controalele superficiale.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: accident morti China
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close