Antena 3 CNN Externe Accident tragic în Peru. 18 morţi şi 33 de răniţi după ce un autocar a căzut într-o prăpastie

Accident tragic în Peru. 18 morţi şi 33 de răniţi după ce un autocar a căzut într-o prăpastie

Accident tragic în Peru. 18 morţi şi 33 de răniţi după ce un autocar a căzut într-o prăpastie
Sursa foto: peru
06 Mai 2010   •   13:41

Tragedie pe o şosea din Peru. 18 oameni au murit şi alţi 33 au fost răniţi, după ce un autobuz a derapat şi s-a prăbuşit într-o prăpastie. Printre victime se numără şi doi copii. Autorităţile nu au stabilit deocamdată cauza producerii accidentului dar supravieţuitorii spun că de vină a fost neglijenţa şoferului.

Accidentul s-a produs în nordul ţării, pe o şosea dintr-o regiune muntoasă. Se pare că şoferul a pierdut controlul volanului. Autobuzul s-a prăbuşit într-o prăpastie adâncă de 200 de metri.

?Nu ştiu cum s-a petrecut accidentul dar ştiu că autobuzul era supraîncărcat şi că a fost vorba despre neglijenţă din partea şoferului. Autobuzul avea probleme încă de când ne aflam la Pasacanchis. Este trist că asemenea lucruri se întâmplă atunci când nu există niciun fel de control în sectorul transporturilor? a spus unul dintre pasageri.

Directorul companiei de transporturi are însă o altă variantă. El spune că accidentul s-a produs din cauză că şoseaua era umedă, în urma ploilor torenţiale din ultimele zile.

Astfel de accidente rutiere, în care sunt implicate autobuze de călători, au loc frecvent în Peru, din cauza stării proaste a drumurilor, pentru că maşinile folosite sunt vechi şi în stare proastă de funcţionare dar şi pentru că, de multe ori, şoferii nu sunt profesionişti.

Potrivit datelor oficiale, în jur de 3.500 de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere în Peru.



Antena 3

×
Subiecte în articol: Peru tragedie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close