Antena 3 CNN Externe Accidentul aviatic de la Smolensk: O a cincea voce, înregistrată de cutiile negre

Accidentul aviatic de la Smolensk: O a cincea voce, înregistrată de cutiile negre

Accidentul aviatic de la Smolensk: O a cincea voce, înregistrată de cutiile negre
Sursa foto: avion
05 Mai 2010   •   16:17

Noi informaţii în cazul accidentului aviatic de la Smolensk în care şi-a pierdut viaţa preşedintele polonez Lech Kaczynski. O a cincea voce a fost înregistrată în cabina piloţilor, cu doar câteva minute înaintea prăbuşirii aeronavei prezidenţiale, au anunţat anchetatorii citaţi de Radio Polonia.

Vocea nu a fost deocamdată identificată, iar autorităţile susţin că nu aparţine niciunuia dintre membrii echipajului. Este posibil, însă, ca această voce să fie a unei însoţitoare de bord sau pasager.

Autorităţile ruse examinează în continuare cutiile negre. Una dintre acestea a înregistrat o alarmă în cabina piloţilor, anunţul piloţilor privind iminenţa catastrofei, dar şi ţipetele din avion înainte de impactul cu solul.

O anchetă paralelă are loc la Varşovia, unde autorităţile poloneze examinează cea de a treia cutie neagră. Oficialii încearcă să stabilească dacă avionul avea defecţiuni, cum s-a comportat echipajul, sau dacă a fost vorba despre un posibil atac terorist.

Una dintre ipotezele referitoare la cauzele accidentului este cea potrivit căreia fostul preşedinte, Lech Kaczynski, ar fi exercitat presiuni asupra piloţilor, obligându-i să aterizeze, în ciuda condiţiilor meteorologice.

În tragedia de la Smolensk şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, printre care preşedintele polonez Lech Kaczinsky şi soţia acestuia.

Imagini surprinse imediat după producerea accidentului:




Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close