Antena 3 CNN Externe Accidentul din Ungaria. Care este starea românilor rămaşi internaţi în spitalele din ţara vecină

Accidentul din Ungaria. Care este starea românilor rămaşi internaţi în spitalele din ţara vecină

Accidentul din Ungaria. Care este starea românilor rămaşi internaţi în spitalele din ţara vecină
Sursa foto: Foto: Antena 3
31 Aug 2013   •   18:08
Persoanele rănite în urma accidentului din Ungaria, care se află încă în spitalele din această ţară, sunt în stare stabilă, anunţă autorităţile citate de Mediafax.

Alţi 11 pacienţi români au fost aduşi vineri noaptea, la bordul unui avion, în România de secretarul de stat român Raed Arafat.

Trei români au murit în accidentul care s-a petrecut vineri pe autostrada M5 în apropiere de Ocsa. Alţi şase oameni au fost răniţi grav.

Un camion de 42 de tone cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care se îndrepta spre Budapesta, a intrat vineri dimineaţa în vehiculele oprite în coloană într-un ambuteiaj pe autostradă, fără urme de frânare.

Coliziunea a implicat trei microbuze şi şase autoturisme,

La Baza 90, după ce răniţii au fost preluaţi de echipajele SMURD din autospeciale, Arafat a declarat pentru jurnalişti că ceilalţi şapte români răniţi în accident se află în trei spitale din Budapesta şi unul din provincie, fiind la terapie intensivă, intubaţi, ventilaţi şi în stare critică. Decizia aducerii în ţară va fi luată pentru fiecare dintre pacienţi în mod individual, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat a menţionat că autorităţile maghiare au pus la dispoziţia celor române tot ceea ce a fost necesar pentru transferul răniţilor.

Referitor la cei trei români decedaţi în accident, autopsiile acestora au fost finalizate şi urmeazăca trupurile neînsufleţite să fie aduse în ţară după îndeplinirea formalităţilor consulare.


×
Subiecte în articol: Raed Arafat Ungaria
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close