Antena 3 CNN Externe ACCIDENTUL din Ungaria: Unul dintre pasagerii români răniţi grav ar putea fi transferat în România

ACCIDENTUL din Ungaria: Unul dintre pasagerii români răniţi grav ar putea fi transferat în România

ACCIDENTUL din Ungaria: Unul dintre pasagerii români răniţi grav ar putea fi transferat în România
23 Sep 2014   •   08:47

Medicii analizează posibilitatea ca unul dintre cei 13 români răniţi în accidentul rutier din Ungaria să fie transferat în România în următoarele două zile.

Alţi 3 răniţi urmează să mai stea câteva zile internaţi, în timp ce şoferul va rămâne în Ungaria până la finalizarea anchetei, informează MAE.

Cei 13 români au fost răniţi după ce autocarul cu care veneau din Italia s-a răsturnat într-un şanţ în localitatea Mako, din apropierea graniţei cu România.

Cu 20 de kilometri înainte de a ajunge în ţară, pe o ploaie torenţială, autocarul cu români a derapat, s-a înclinat pe o parte şi s-a răsturnat în şanţ.

La locul accidentului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie şi 9 ambulanţe. Şoferul avea picioarele prinse între pedale şi a fost scos din maşină de o echipă de descarcerare.

După ce a luat legătura cu oficialii maghiari, Ministerul afacerilor externe român a anunţat că dintre cei 32 de oameni aflaţi în autocar, doi sunt în stare gravă, iar 11 au fost răniţi uşor.

La Galaţi, unul dintre reprezentanţii firmei de transport încearcă să minimizeze accidentul şi, de teama consecinţelor, susţine că nici nu ar fi răniţi.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Szeged. Între timp, firma de transport a trimis un alt autocar de la Arad, pentru a-i aduce acasă la Galaţi pe turiştii care se simt bine.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close