Antena 3 CNN Externe Accidentul minier din Leon, soldat cu şase morţi, cel mai grav din ultimii 18 ani în Spania

Accidentul minier din Leon, soldat cu şase morţi, cel mai grav din ultimii 18 ani în Spania

Accidentul minier din Leon, soldat cu şase morţi, cel mai grav din ultimii 18 ani în Spania
de M.T.    |    28 Oct 2013   •   19:09

Accidentul provocat luni de o scurgere de gaz metan în mina din Leon s-a soldat cu moartea a şase lucrători şi rănirea gravă a altor patru, informează portalul de ştiri al radioteleviziunii spaniole, citat de Agerpres.

Bilanţul confirmă astfel că acesta este cel mai grav accident minier petrecut în Spania în ultimii 18 ani.

Ultimul accident minier din Spania care s-a soldat cu morţi s-a petrecut la 12 mai 2012, când un lucrător care se ocupa de mentenanţa unei mine din Barcelona şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-un puţ adânc de 80 de metri.

În total, în Spania, au avut loc, din 1944 şi până în 1995, nouă accidente miniere grave, soldate cu mai mulţi morţi, în diferite localităţi din Catalonia, Asturias, Navarra şi Castilla y Leon.

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte patru sunt intoxicate în urma unei scurgeri de gaz metan într-o mină din localitatea Santa Lucia de Gordon, provincia Leon.

Deocamdată nu se cunosc cauzele accidentului, însă tehnicieni din cadrul guvernului regional din comunitatea autonomă spaniolă Castilla y Leon s-au deplasat deja la faţa locului pentru a analiza situaţia.

×
Subiecte în articol: mineri Spania bilant dezastru tragedie
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close