Antena 3 CNN Externe Aceasta este cea mai înfricosătoare armă a americanilor. Sute de mii de oameni au pierit omorâţi de ea

Aceasta este cea mai înfricosătoare armă a americanilor. Sute de mii de oameni au pierit omorâţi de ea

Aceasta este cea mai înfricosătoare armă a americanilor. Sute de mii de oameni au pierit omorâţi de ea
Sursa foto: Foto: USA Today
de O.P.    |    11 Mai 2012   •   08:48

În război costurile sunt uriaşe. Militarii care pleacă pe teatrele de operare, armele, muniţia, totul are un cost uriaş, iar americanii cunosc foarte bine acest gen de pierderi.

Când s-au implicat în războaiele din Afganistan sau Irak, americanii au fost asaltaţi de atacurile foarte dure ale inamicilor. În numai şapte luni de la începerea conflictului, 185 de militari americani au murit pe front. Aşa că s-au gândit la o metodă mult mai eficientă de doborâre a inamicilor.

"Lunetiştii au fost soluţia noastră câştigătoare. S-au dezvoltat într-una din cele mai de temut arme ale noastre din războaiele din Irak şi Afganistan. Pregătirea lunetiştilor şi tehnologia au făcut ca SUA să pună mâna pe cea mai mortală armă din toate generaţiile. Putem vorbi de minimalizarea victimelor colaterale şi acurateţea loviturii ca fiind principalele atuuri ale lunetiştilor", a declarat Jim Michaels, pentru USA Today.

Armata americană a dezvoltat şi o şcoală pentru lunetişti, iar numărul studenţilor a crescut de la 163, la 570 în numai 3 ani.

Pentru a arăta eficienţa lor, Michaels a povestit ca la prima negociere cu insurgenţii, primul lucru pe care aceştia l-au cerut a fost retragerea lunetiştilor.



×
Subiecte în articol: arme
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close