Antena 3 CNN Externe "Aceasta este cea mai mare pierdere economică a regimului". Rebelii deţin controlul celui mai mare baraj din Siria

"Aceasta este cea mai mare pierdere economică a regimului". Rebelii deţin controlul celui mai mare baraj din Siria

"Aceasta este cea mai mare pierdere economică a regimului". Rebelii deţin controlul celui mai mare baraj din Siria
Sursa foto: Foto: Wikipedia Commons
de S.T.    |    11 Feb 2013   •   15:12

Rebelii au preluat luni controlul barajului Eufrat, cel mai mare dig din Siria, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), dând asigurări că este "cea mai mare pierdere economică pentru regim de la începutul revoltei", relatează AFP.
  
"Ei au preluat controlul barajului, care funcţionează în continuare", a precizat Rami Abdel Rahmane, preşedintele OSDO, fără să poată oferi informaţii despre numărul rebelilor care au participat la operaţiune.
 
În opinia lui Abdel Rahmane, aceasta este "cea mai mare pierdere economică pentru regim de la începutul revoltei".
  
Barajul, situat în provincia Raqqa, asigură irigarea a mii de hectare. El a generat "lacul artificial al-Assad", creat sub mandatul preşedintelul Hafez al-Assad, tatăl actualului şef al statului Bashar al-Assad, al cărui regim s-a angajat într-un conflict cu rebelii.
  
OSDO este o organizaţie cu sediul în Marea Britanie care se sprijină pe o vastă reţea de militanţi, surse medicale civile şi militare de-a lungul Siriei.

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close