Antena 3 CNN Externe Această femeie a înfuriat o ţară întreagă. Ce face cu banii primiţi din ajutorul social

Această femeie a înfuriat o ţară întreagă. Ce face cu banii primiţi din ajutorul social

Această femeie a înfuriat o ţară întreagă. Ce face cu banii primiţi din ajutorul social
de O.P.    |    21 Ian 2013   •   12:15

Oamenii săraci sunt grija statului. Şomerii primesc indemnizaţii şi diferite reduceri la plata întreţinerii, sau atunci când merg la supermarket şi îşi cumpără alimente de bază.

Însă asta nu se întâmplă la noi, ci în Marea Britanie. Iar povestea acestei femei a înfuriat o ţară întreagă. Venită din Lituania, această femeie de 33 de ani, mama unei fetiţe, a ajuns subiect de scandal după ce mai multe ziare i-au publicat povestea pe prima pagină.

Natalia trăieşte din ajutorul social primit de la stat care însumează 279 de lire sterline. Pe lângă acesta primeşte şi alocaţia pentru fetiţa ei, nu plăteşte chirie, primeşte bonuri pentru a cumpăra alimente de bază, dar şi un fond lunar care are ca destinaţie achiziţionarea hainelor pentru un interviu.



Aşa că, potrivit calculelor făcute de jurnaliştii britanici, femeii îi rămân lunar în mână peste 1000 de lire sterline. Aşa se face că Natalia şi-a permis în repetate rânduri să îşi cumpere haine de la Gucci, Versace, Armani sau Roberto Cavalli, iar în iarnă a mers cu fetiţa într-o vacanţă exotică, în Spania.

Natalia spune că nu-şi face planuri să meargă la muncă atâta vreme cât câştigă de la stat atât de bine. După ce povestea ei a ajuns publică, s-ar putea să îşi schimbe părerea.





×
Subiecte în articol: somaj someri
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close