Antena 3 CNN Externe Această femeie va intra în istoria Arabiei Saudite. Este prima femeie-avocat din acest stat musulman

Această femeie va intra în istoria Arabiei Saudite. Este prima femeie-avocat din acest stat musulman

Această femeie va intra în istoria Arabiei Saudite. Este prima femeie-avocat din acest stat musulman
Sursa foto: Foto: http://arabic-media.com
08 Oct 2013   •   11:16

Bayan Al Zahran este prima femeie din istoria Arabiei Saudite care a primit dreptul de a profesa avocatura, urmând ca alte trei persoane să obţină acest drept în decursul zilelor următoare, scrie alarabiya.net.

"Acesta este unul dintre drepturile care ni se cuvin şi pe care l-am obţinut conform tuturor normelor juridice. Dupa cum ştim cu toţii, tatăl nostru, şi cel mai mare susţinător al drepturilor noastre, Regele Abdullah, este cel care ne-a dat dreptate şi care ne-a luminat drumul către viitor, oferindu-ne posibilitatea de a ne servi ţara", a declarat Al Zahran.

Bayan Al Zahran a mai declarat că licenţa primită îi dă dreptul de a-şi deschide un cabinet de avocatură, de a primi cazuri şi de a se înfăţişa în faţa legii în calitate de avocat.

In aprilie 2013, Ministerul Justitiei din Arabia Saudita a înregistrat primul avocat stagiar de sex feminin, ministrul Fahd Abdullah Al-Bakran declarând atunci că Regatul îşi doreşte ca tot mai multe femei să acceadă în această funcţie.

×
Subiecte în articol: Arabia Saudita
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close