Antena 3 CNN Externe "Acest proiect este mai important decât orice altceva de pe glob". Cercetătorii care vor salva omenirea de foamete

"Acest proiect este mai important decât orice altceva de pe glob". Cercetătorii care vor salva omenirea de foamete

"Acest proiect este mai important decât orice altceva de pe glob". Cercetătorii care vor salva omenirea de foamete
Sursa foto: Foto: discovery.com
de S.T.    |    28 Noi 2012   •   09:59

O echipă de oameni de ştiinţă a dezvoltat o metodă care permite producerea unei cantităţi nelimitate de alimente ÎN DEŞERT! Da! Ai citit bine!

Cu ajutorul razelor solare şi a apei de mare, un grup de cercetători din Europa, Asia şi America de Nord a creat într-o zonă de deşert din Australia compania Sundrop Farms.

Proiectul acestor oameni promite să rezolve problemele alimentare ale omenirii, întrucât specialiştii Sundrop Farms au realizat ceva aparent imposibil: folosind Soarele pentru a desaliniza apa de mare, pe care o folosesc pentru irigaţii şi pentru a încălzi şi răci serele, oamenii de ştiinţă au reuşit să producă tone de legume de calitate superioară, fără pesticide, de-a lungul întregului an.

Până în acest moment, compania a reuşit să producă roşii, ardei şi castraveţi în cantităţi comerciale, iar aceeaşi tehnologie poate fi folosită pentru numeroase alte culturi, scrie The Guardian.


Tehnologia Sundrop Farms nu consumă deloc apă dulce şi necesită foarte puţini combustibili fosili. Apa de mare şi energia solară sunt disponibile gratuit în cantităţi uriaşe, iar acesta este marele avantaj al companiei.

Proiectul inaugurat în urmă cu 18 luni se bucură de un real succes, iar sistemul prin care compania Sundrop Farms reuşeşte să crească legume în deşert, într-o perioadă de secetă, pare desprins din filmele SF.


Întregul sistem este computerizat, ceea ce permite controlarea serei de oriunde din lume.

Sera nu depinde în totalitate de tehnologie. În interiorul său trăiesc un număr de albine care ajută la dezvoltarea culturilor şi care trăiesc fără a fi ameninţate de prădători. De asemenea, Sundrop Farms foloseşte o specie de „insecte benefice”, cunoscut sub numele de Orius, care omoară dăunătorii, protejând astfel plantele.


Compania Sundrop Farms continuă să se extindă, urmând să inaugureze în scurt timp o nouă fermă în Qatar.



×
Subiecte în articol: foamete cercetatori
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close