Antena 3 CNN Externe Acesta este locul în care oamenii vor fi plătiți să meargă cu bicicleta

Acesta este locul în care oamenii vor fi plătiți să meargă cu bicicleta

Acesta este locul în care oamenii vor fi plătiți să meargă cu bicicleta
Sursa foto: Foto: Pexels
22 Dec 2018   •   18:26

Olanda are 17 milioane de locuitori şi 23 de milioane de biciclete. Pentru a încuraja oamenii să folosească tot mai mult acest mijloc de transport, Guvernul olandez este dispus să-i plătească lunar. 

Un locuitor al Olandei va câştiga 0,19 euro pe kilometru dacă va renunţa la maşină şi va merge cu bicicleta la serviciu, relatează CCN. 

Pe lângă recompensarea mersului cu bicicleta, autorităţile olandeze iau în calcul să investească în infrastructura necesară adoptării acestui mijloc de transport. Olanda va investi 345 de milioane de euro în infrastructra pentru biciclişti.

Este vorba de 15 noi rute, care vor fi integrate în aşa-numitele „autostrăzi pentru biciclişti“, crearea a 25.000 de spaţii pentru parcarea bicicletelor şi renovarea a 60 de depozite.

„Vreau să mă asigur că oamenii pot ajunge uşor la serviciu, la şcoală, în vizită la familie sau prieteni“, spune secretarul de stat Stientje van Veldhoven.

Bicicleta este un mijloc de transport popular în Olanda. În 2016, peste o pătrime din toate călătoriile din Olanda erau asigurate de biciclete.


Sursa: adevarul.ro.

×
Subiecte în articol: Olanda bicicleta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close