Antena 3 CNN Externe ACORD ISTORIC: SUA şi Germania se angajează SĂ NU SE SPIONEZE

ACORD ISTORIC: SUA şi Germania se angajează SĂ NU SE SPIONEZE

ACORD ISTORIC: SUA şi Germania se angajează SĂ NU SE SPIONEZE
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
02 Noi 2013   •   18:28
Statele Unite şi Germania vor încheia în curând un acord prin care se angajează reciproc să nu se spioneze, scrie săptămânalul german Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) în ediţia care urmează să apară duminică, relatează AFP, conform Mediafax.
Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a Guvernului german nu a dorit să comenteze pe marginea informaţiilor din articol.
Potrivit FAS, care citează surse apropiate Guvernului german, o delegaţie a cancelarului german şi oficiali americani de rang înalt care s-au întâlnit la mijlocul săptămânii la Casa Albă au convenit să adopte un asemenea acord, care ar urma să fie încheiat la începutul anului viitor.
Consilierul cancelarului german pentru Politică Externă Christoph Heusgen şi coordonatorul serviciilor de informaţii din cadrul Cancelariei Günter Heiss s-au întâlnit miercuri, la Casa Albă, cu reprezentanţi ai Guvernului american, şi anume cu consiliera pentru probleme de Securitate Naţională Susan Rice şi Directorul Naţional al Serviciilor de Informaţii (DNI) James Clapper.
Un purtător de cuvânt al Guvernului german a anunţat, atunci, că unul dintre subiectele reuniunii a fost "baza clară pe care Guvernul german vrea să o stabilească pentru activităţile serviciilor secrete ale celor două ţări şi colaborarea lor".
Potrivit FAS, directorii serviciilor secrete germane (BND) şi Biroului pentru Protecţia Constituţiei Gerhard Schindler şi Hans-Georg Maassen urmează să se întâlnească luni, la Washington, cu conducătorii serviciilor secrete americane.
Întrebată de AFP, purtătoarea de cuvânt a Guvernului german nu a confirmat data acestei reuniuni. Este însă un lucru cunoscut că şefii serviciilor secrete germane urmau să efectueze vizite la Washington, în urma dezvăluirilor despre o presupusă supraveghere a telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close