Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru Rusia. Consiliul UE, acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere ruseşti

Lovitură pentru Rusia. Consiliul UE, acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere ruseşti

SUA au ajuns la un acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere provenind din Rusia, în cadrul acţiunilor de sancţionare a Moscovei din cauza invaziei militare în Ucraina.

Lovitură pentru Rusia. Consiliul UE, acord preliminar privind plafonarea preţurilor produselor petroliere ruseşti
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Feb 2023   •   22:30

"Ambasadorii statelor UE au aprobat astăzi limite asupra preţurilor produselor petroliere, înaintea adoptării finale de către Consiliul UE", a comunicat, într-un mesaj postat pe Twitter, Preşedinţia suedeză a Consiliului Uniunii Europene.

"Este un acord important în cadrul reacţiei continue a Uniunii Europene şi a partenerilor faţă de războiul rus de agresiune împotriva Ucrainei", a subliniat Preşedinţia suedeză a Consiliului UE.

Comisia Europeană a propus, în cadrul unui acord cu Grupul G7, plafonarea preţurilor internaţionale de tranzacţionare a produselor petroliere provenind din Rusia.

Citeşte şi: Rusia, despre plafonarea preţului la gaz: "Este o încălcare inacceptabilă"

În decembrie 2022, Uniunea Europeană a aprobat plafonarea preţului petrolului exportat de Rusia.

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a anunţat, la Kiev, că Uniunea Europeană intenţionează să aplice o nouă serie de sancţiuni împotriva Rusiei până pe 24 februarie, când va fi marcat un an de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia Consiliul UE plafonare Rusia
Parteneri
Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru români
x close