Antena 3 CNN Externe Acordurile de pace pentru estul Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev

Acordurile de pace pentru estul Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev

Acordurile de pace pentru estul Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev
Sursa foto: Foto: Russia Military Power
de S.T.    |    06 Noi 2014   •   17:58

Acordurile de pace pentru estul separatist al Ucrainei au fost "încălcate flagrant" de Kiev, care, în loc să detensioneze situaţia, a intensificat operaţiunea militară împotriva rebelilor proruşi, a acuzat, joi, Ministerul rus de Externe, relatează AFP.

"Este clar astăzi că aceste acorduri au fost flagrant încălcate de partea ucraineană. În loc să favorizeze detensionarea situaţiei, Kievul a folosit intensiv forţa militară în sud-estul ţării, folosind armament greu, ceea ce a provocat moartea a mii de oameni şi distrugeri masive", a anunţat Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.

"În loc să aprobe reforme constituţionale reale şi să înceapă dialogul cu propriul popor, (autorităţile ucrainene) au luat în culise decizii confuze care nu au adus nimic, în afară de promisiuni neîndeplinite", a adăugat comunicatul.

Moscova face referire la acordurile de la Geneva semnate în aprilie între Statele Unite, Uniunea Europeană, Rusia şi Ucraina.

Rusia pune sub semnul întrebării prevederile acestor acorduri, ţinând cont de poziţia adoptată de Kiev, şi solicită autorităţilor ucrainene să renunţe la folosirea forţei pentru a prelua controlul asupra regiunilor separatiste.

Totodată, Moscova solicită Kievului să înceapă un dialog naţional cu reprezentanţii separatiştilor proruşi din estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Ucraina Kiev Moscova separatisti prorusi
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close