Antena 3 CNN Externe Acțiune amplă de vaccinare împotriva holerei, în Somalia

Acțiune amplă de vaccinare împotriva holerei, în Somalia

Acțiune amplă de vaccinare împotriva holerei, în Somalia
Sursa foto: Foto: pixabay.com
04 Mai 2017   •   17:47

Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi guvernul somalez au lansat o campanie de vaccinare împotriva holerei care vizează peste 460.000 de persoane în această ţară afectată de secetă unde boala a ucis în acest an 618 persoane, scrie Agerpres, care citează presa internațională.

Potrivit unei declaraţii făcute joi de OMS, per total au fost înregistrate 31.674 de cazuri de holeră. 

În acest context, miercuri, la Baidoa, în sud-vestul ţării a fost lansată o campanie de vaccinare. O a doua campanie vizează 239.000 de persoane în regiunea Middle Shebelle din sud-estul Somaliei, în timp ce alte campanii au fost implementate în zone cu risc crescut. 

Izbucnirea holerei este atribuită în mare măsura secetei care a lovit Corrnul Africii, unde peste 6 milioane de persoane se confrunta cu nesiguranţa alimentară. 

"Lipsa accesului la apa curată şi la igienă, nesiguranţa alimentară şi malnutriţia cauzate de secetă au crescut numărul cazurilor de holeră", a indicat OMS. 

Holera, aminteşte DPA, este o boală infecţioasă acută, cauzată de vibrionul holeric, care se ia prin expunere la apa şi la alimentele contaminate şi are ca simptome diareea, greaţa, voma şi durerile abdominale.

×
Subiecte în articol: Organizatia Mondiala a Sanatatii OMS
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close