Antena 3 CNN Externe Acțiune în forță a poliției britanice. Un individ a fost împușcat de serviciile de securitate

Acțiune în forță a poliției britanice. Un individ a fost împușcat de serviciile de securitate

Acțiune în forță a poliției britanice. Un individ a fost împușcat de serviciile de securitate
15 Mar 2019   •   15:08

Poliţia britanică a anunţat că a împuşcat mortal un bărbat, vineri, în timpul unei operaţiuni conduse de serviciile de securitate în oraşul Birmingham, informează Reuters şi BBC. 

Incidentul, fără legătură cu terorismul, a avut loc pe strada Wheeleys Lane, la Lee Bank, cu puţin înainte de orele 05:00 GMT şi va fi anchetat de investigatori independenţi, a precizat într-un comunicat poliţia din comitatul West Midlands. 

Serviciul de urgenţă din West Midlands a precizat că a fost contactat la orele 05:04, iar când a ajuns la faţa locului l-a găsit pe bărbat în stop cardiac. 

"Cercetez cu atenţie cazurile când poliţia face uz de forţă. Poliţiştii implicaţi în incident purtau camere, iar filmările sunt în curs de examinare", a declarat comisarul David Jamieson. 

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a murit la faţa locului la scurt timp după ce a fost împuşcat. 

Este a doua oară când poliţia din West Midlans împuşcă mortal o persoană. Oficiul pentru Conduita Poliţiei (IOPC) încă investighează moartea lui Sean Fitzgerald, care a fost ucis de poliţişti înarmaţi în timpul unei operaţiuni în Coventry, în ianuarie. 

De asemenea, este a patra oară din 2017 când poliţia comitatului a folosit arme de foc, când fostul membru al unei bande criminale, Sharif Cousins, a fost împuşcat în piept pe o străduţă din Rubery.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close