Antena 3 CNN Externe Activiștii de mediu marchează decisiv pentru salvarea planetei: au dezumflat cauciucurile unui farmacist și ale altor "bogați", la Glasgow

Activiștii de mediu marchează decisiv pentru salvarea planetei: au dezumflat cauciucurile unui farmacist și ale altor "bogați", la Glasgow

Activiștii de mediu au confirmat că au dezumflat pneurile mai multor vehicule parcate în Glasgow, unde se încheie, vineri, summit-ul climatic COP26, transmite presa internațională.

Activiștii de mediu marchează decisiv pentru salvarea planetei: au dezumflat cauciucurile unui farmacist și ale altor "bogați", la Glasgow
Sursa foto: Twitter @jmacconnacher
de Adrian Iclozan    |    12 Noi 2021   •   15:09

Potrivit BBC, activiștii spun că au vizat mașinile de teren din gama de lux.

Mai multe SUV-uri parcate în oraș s-au ales, pe lângă roțile pe jantă, cu fluturași care le stigmatizau drept "crime climatice".

Poliția a comunicat că este la curent cu incidentul și a instituit patrule în zonă.

Printre cei care și-au găsit mașinile fără aer în pneuri se numără și Jamie MacConnacher, posesor al unui Land Rover căruia i s-au dezumflat roțile din față. 

MacConnacher, care lucrează ca farmacist în Stirlingshire și parcurge zilnic, cu mașina, un drum de 40 de kilometri până la locul muncă, a declarat BBC că a văzut și alte vehicule în aceeași situație.

"Nu cred că a viza persoane fizice care dețin astfel de mașini este calea de urmat. Nu știi de ce are un om nevoie de mașină.

Înțeleg că este nevoie de o schimbare și sunt total de acord. Mi-aș fi luat o mașină electrică, dar e vorba de lipsa logisticii în Glasgow. Nu ai unde să o încarci, altundeva decât la tine acasă, deci nu funcționează în cazul meu", a comentat el.

Activiști: "Mașinile bogaților conduc dezastrul climatic în țările săracilor"

El a mai arătat că are nevoie de o mașină puternică pentru a face față condițiilor grele de drum, iarna, și că incidentul de joi, care l-a întârziat 45 de minute, ar fi putut avea consecințe asupra pacienților săi.

Fluturașul lăsat pe mașina farmacistului susține că mașinile "conduc dezastrul climatic", în special în țările sărace.

Grupul de activiști, intitulat "Tyred of SUVs" (literal, "Sătui de SUV-uri"; joc de cuvinte între tyre - cauciuc și tired of ... - 'sătul de ...'), și-a asumat răspunderea pentru gherila anti-pneuri și a precizat că a dezumflat roțile a aproximativ 60 de mașini "din cartierul bogat".

O membră a grupului, identificată drept "Fin", a declarat pentru BBC Scoția:

"Am simțit că trebuie să facem asta, pentru că trebuie să-i arătăm pe cei răspunzători: oamenii bogați din țările bogate și industrializate. Este un inconvenient minor care nu le va perturba viețile. Ce va perturba cu adevărat viețile oamenilor și îi va ucide este criza climatică provocată de oamenii bogați, în principal posesorii de SUV-uri", a spus activista.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close