Antena 3 CNN Externe A murit unul dintre cei mai cunoscuți actori din Franța. Avea 91 de ani

A murit unul dintre cei mai cunoscuți actori din Franța. Avea 91 de ani

Jean-Louis Trintignant, unul dintre cei mai cunoscuți actori din Franța, cu o carieră de peste șase decenii, care a rămas imortalizată în peste 100 de filme, a murit la vârsta de 91 de ani.

A murit unul dintre cei mai cunoscuți actori din Franța. Avea 91 de ani
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Iun 2022   •   00:12

Trintignant a apărut, între altele, în filmele "Și Dumnezeu a creat femeia", "Compartimentul ucigașilor", "Trei culori: Roșu", "Z", "Conformistul" și "Amour", care a câștigat în 2012 Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Dincolo de filmele care i-au adus notorietate, actorul a re-intrat în atenția publicului în 2003, după ce fiica sa, Marie, a fost ucisă în bătaie de partenerul ei.

Soția sa a precizat că Trintignant a murit vineri, "înconjurat de cei dragi".

Născut la 11 decembrie 1930, a crescut în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost trimis ca tânăr recrut în Algeria, pe atunci colonie franceză.

Prima sa apariție majoră pe ecran a fost alături de Brigitte Bardot, cu care s-a speculat că a avut o scurtă relație, ocazionată de filmările la producția din 1956, "Și Dumnezeu a creat femeia".

Surprinzător pentru un actor cu filmografia și succesele sale, Trintignant avea să declare publicației Nice-Matin, într-unul dintre ultimele sale interviuri, că faima "nu l-a interesat".

Conform Wikipedia, Jean-Louis Trintignant a fost căsătorit de trei ori și a avut trei copii.

Foto principală și interior: Jean-Louis Trintignant și Anouk Aimee în timpul filmărilor la "Un bărbat și o femeie"

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close