Antena 3 CNN Externe Actorul britanic Ken Dodd a decedat la 90 de ani, la două zile după ce se căsătorise

Actorul britanic Ken Dodd a decedat la 90 de ani, la două zile după ce se căsătorise

Actorul britanic Ken Dodd a decedat la 90 de ani, la două zile după ce se căsătorise
12 Mar 2018   •   09:12

Actorul britanic de comedie Ken Dodd a decedat la vârsta de 90 de ani, la doar două zile după ce se căsătorise, potrivit reprezentantului de presă al artistului, informează Press Association. 

Actorul, cunoscut pentru spectacolele de stand-up şi pentru apariţiile cu un pămătuf pe post de recuzită, a decedat duminică, în locuinţa în care s-a născut din Knotty Ash, o suburbie a oraşului Liverpool. 

Ken Dodd fusese externat din spital la 27 februarie, după un tratament de şase săptămâni pentru o infecţie pulmonară. 

Actorul se căsătorise vineri cu Anne Jones, partenera sa de viaţa timp de 40 de ani. 

''După părerea mea, a fost unul dintre ultimii maeştrii ai varieteului britanic. A murit în casa în care s-a născut în urmă cu peste 90 de ani. N-a locuit niciodată în altă parte. Este extraordinar. După dispariţia lui Ken, s-au stins luminile în lumea teatrului de revistă. A fost o legendă a comediei şi un geniu'', a spus agentul actorului, Robert Holmes, pentru Press Association. 

''A întrebat-o pe Anne dacă vrea să se căsătorească. Şi-au scos certificatul şi s-au căsătorit vineri în locuinţa lor. A decedat două zile mai târziu în casa lor, de Ziua Mamei. Anne este evident foarte tristă. Au fost împreună timp de 40 de ani. Este o poveste de dragoste care le întrece pe toate,'' a adăugat reprezentantul actorului. 

Sir Ken Dodd a urcat ultima dată pe scenă cu câteva luni în urmă, la The Auditorium din Liverpool Echo Arena, în oraşul natal, pe 28 decembrie. 

În anii '60, a intrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru cea mai lungă sesiune de spus glume, 1.500 de glume în trei ore şi jumătate. 

A fost protagonistul mai multor emisiuni de televiziune - ''The Ken Dodd Show'', ''Beyond Our Ken'', ''Ken Dodd's Laughter Show'' -, iar în 1965 a devenit celebru după ce spectacolul său de la London Palladium s-a jucat un timp record de 42 de săptămâni. 

Comicul a primit titlul de cavaler din partea Reginei Elisabeta a II-a pentru îndelungata sa carieră din industria de divertisment şi pentru acţiunile filantropice în martie anul trecut.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close