Antena 3 CNN Externe Acum că tot avem autostrăzi proaspăt inaugurate, ar trebui să ne interesăm cum au reuşit bulgarii să le facă pe ale lor cu 40% mai ieftine

Acum că tot avem autostrăzi proaspăt inaugurate, ar trebui să ne interesăm cum au reuşit bulgarii să le facă pe ale lor cu 40% mai ieftine

Acum că tot avem autostrăzi proaspăt inaugurate, ar trebui să ne interesăm cum au reuşit bulgarii să le facă pe ale lor cu 40% mai ieftine
de O.P.    |    20 Iul 2012   •   06:08

Bulgarii reuşesc să construiască autostrăzi mult mai ieftin decât o fac românii. Vecinii noştri au reuşit să execute o lucrare de infrastructură rutieră cu cheltuieli cu 40% mai mici decât o fac companiile în România.

Spre exemplu, în urmă cu o săptămână autorităţile bulgare au inaugurat o secţiune de 34,3 kilometri din Autostrada Tracia, după ce pe 1 iulie au deschis un alt tronson din aceeaşi autostradă de 35 de kilometri. 

Bulgarii au construit autostrada Tracia cu 2,2 milioane de euro pe kilometru, în timp ce românii au făcut cea mai ieftină autostradă din România, autostrada Timişoara-Arad, cu suma de 3,5 milioane de euro pe kilometru. În ambele cazuri vorbim de autostrăzi aflate în zonă de câmpie.

Potrivit datelor ministerului Transporturilor, România a plătit în medie 6 milioane de euro pentru fiecare din cei 400 de km de autostradă cionstruiţi în ultimii ani.

Asta în ciuda faptului că opreţul maximal stabilit de oficiali era de 4,9 milioane de euro pentru un kilometru de autostradă în zona de munte.

×
Subiecte în articol: autostrazi infrastructura drumuri asfaltare
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close