Antena 3 CNN Externe Acuzaţia DURĂ pe care o aduce Coreea de Nord în faţa întregii lumi: "America a făcut cel mai grav lucru"

Acuzaţia DURĂ pe care o aduce Coreea de Nord în faţa întregii lumi: "America a făcut cel mai grav lucru"

Acuzaţia DURĂ pe care o aduce Coreea de Nord în faţa întregii lumi: "America a făcut cel mai grav lucru"
de O.P.    |    16 Dec 2014   •   07:21

Coreea de Nord, acuzată de ONU pentru încălcarea drepturilor omului, a trimis luni o scrisoare Consiliului de Securitate cerându-i să se concentreze asupra acuzaţiilor de tortură aduse CIA de Senatul american, relatează AFP.

Violenţele la care au fost supuşi zeci de deţinuţi afiliaţi Al-Qaida, detaliate într-un recent raport al Senatului, "sunt încălcările drepturilor omului cele mai grave comise în lume", afirmă misiunea nord-coreeană la ONU într-o scrisoare după care AFP deţine o copie.

Această problemă "trebuie să fie examinată de urgenţă de Consiliu, fiindcă riscă să aibă un impact iminent şi destabilizator asupra păcii şi securităţii internaţionale", a adăugat ambasadorul nord-coreean Ja Song Nam.

El cere crearea unei "comisii de anchetă (...) pentru ca cei responsabili de aceste acte" să compară în faţa justiţiei.

În schimb, afirmă el, "presupusa ?problemă a drepturilor omului? în Coreea de Nord nu este decât o fabricaţie politică şi nu are deci nicio legătură cu pacea şi securitatea în regiune sau în lume".

Consiliul de Securitate urmează să examineze în zilele următoare situaţia drepturilor omului în Coreea de Nord.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close