Antena 3 Externe Acuzaţii dure! Ce spune Angela Merkel despre evoluţia monedei euro -

Acuzaţii dure! Ce spune Angela Merkel despre evoluţia monedei euro -

22 Mai 2017   •   23:41
Acuzaţii dure! Ce spune Angela Merkel despre evoluţia monedei euro -
Sursa foto: Foto: Agerpres

Valoarea monedei euro este "prea slabă" din cauza politicilor Băncii Centrale Europene (BCE), a acuzat luni cancelarul Germaniei, Angela Merkel, observând că acest lucru are ca efect faptul că produsele germane sunt prea ieftine, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Valoarea euro este relativ slabă. Euro este prea slab ... din cauza politicilor BCE, iar, în acest context, produsele germane sunt relativ ieftine", a declarat Angela Merkel în timpul unei vizite la o şcoală din Berlin.

Surplusul comercial german este generat de două cauze asupra cărora Guvernul de la Berlin nu are influenţă, a subliniat Angela Merkel, menţionând valoarea euro şi preţul petrolului.

Administraţia Donald Trump a criticat în mai multe rânduri Germania pentru că ar menţine moneda euro la nivel scăzut, cu scopul favorizării exporturilor. Berlinul a respins acuzaţiile, argumentând că produsele germane se vând pentru că sunt competitive.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close