Antena 3 CNN Externe Acuzații grave la adresa Statelor Unite: Vor armistițiu pentru a-i ajuta pe teroriști, pentru a le acorda ajutor, bani și arme

Acuzații grave la adresa Statelor Unite: Vor armistițiu pentru a-i ajuta pe teroriști, pentru a le acorda ajutor, bani și arme

Acuzații grave la adresa Statelor Unite: Vor armistițiu pentru a-i ajuta pe teroriști, pentru a le acorda ajutor, bani și arme
03 Noi 2016   •   11:10

Occidentul vrea armistiţiu doar atunci când teroriştii, nu persoanele civile, se află într-o situaţie proastă, a declarat preşedintele sirian Bashar al-Assad, într-un interviu publicat joi în cotidianul sârb 'Politika', din care au fost preluate fragmente de către TASS.

'Occidentul, în primul rând SUA, doresc armistiţiu doar atunci când teroriştii se află într-o situaţie proastă, nu persoanele civile. Ei încearcă să se folosească de acest armistiţiu pentru a-i ajuta pe terorişti, pentru a le acorda ajutor logistic, arme şi bani - totul pentru ca aceştia să devină mai puternici şi să înceapă din nou să atace', a declarat Al-Assad.

'Pentru SUA şi aliaţii lor, teroriştii şi terorismul constituie o carte cu ajutorul căreia ei doresc să joace pe scena siriană', a afirmat liderul de la Damasc, subliniind că SUA se fac vinovate de orice eşec legat de armistiţiu.

Potrivit lui Bashar al-Assad, avioane ale coaliţiei internaţionale, sub comandamentul SUA, au întreprins în mod ţintit atacuri asupra teritoriului aflat sub controlul forţelor guvernamentale ale Siriei, atacuri care au fost urmate de ofensiva combatanţilor din organizaţia teroristă Statul Islamic (SI).

'Acesta a fost un atac intenţionat din partea forţelor americane, deoarece controlul asupra teritoriului din partea SI s-a redus în urma acţiunilor comune ale Rusiei, Siriei şi Iranului. De aceea, americanii doreau să slăbească poziţiile armatei siriene şi au atacat trupele noastre în Deir ez-Zur. Aceasta nu a fost o coincidenţă: raidul a continuat mai mult de o oră, ei au revenit de mai multe ori', a declarat Bashar al-Assad.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close