Antena 3 CNN Externe Acuzaţii grave la Summitul de la Seul între SUA şi Iran. Ahmadinajad: "Terorismul pentru americani este doar un pretext"

Acuzaţii grave la Summitul de la Seul între SUA şi Iran. Ahmadinajad: "Terorismul pentru americani este doar un pretext"

Acuzaţii grave la Summitul de la Seul între SUA şi Iran. Ahmadinajad: "Terorismul pentru americani este doar un pretext"
Sursa foto: Foto: rt.com
de O.P.    |    27 Mar 2012   •   06:02

Preşedintele american Barack Obama a fost cel mai activ dintre participanţi la discuţiile din prima zi a Summitului pentru securitate nucleară de la Seul. Obama a criticat dur Iranul pentru că nu pune punct programului său nuclear.

Pe de altă parte, preşedintele iranian îndeamnă NATO şi SUA să părăsească Afganistanul cât mai repede posibil.

Liderii adunaţi la Seul cu ocazia Summitului pentru securitate nucleară au luat participat la o şedinţă în grup. Au discutat despre găsirea unor metode mai bune de protejare a uzinelor nucleare şi despre prevenirea traficului nuclear ilegal.

Liderul de la Casa Albă a discutat în particular cu mai mulţi şefi de stat prezenţi la Seul. În timpul discuţiei cu Dimitri Medvedev, preşedintele american i-a cerut acestuia "spaţiu" până după alegeri, în ceea ce priveşte problema scutului antirachetă din Europa.

Cei doi şefi de stat spun că neînţelegerile din trecut nu îi vor împiedica să încerce să rezolve problemele care afectează ambele state.

Următorul de pe lista lui Barack Obama a fost preşedintele Chinei, Hu Jintao. Cei doi au discutat despre stoparea programului nuclear Iranian, considerat o ameninţare de către americani.

Şeful statului iranian nu s-a lăsat mai prejos. A afirmat că Statele Unite trebuie să îşi retragă de urgenţă trupele din Afganistan: "Ei (n.r. SUA şi NATO) plănuiesc să pună stăpânire pe Occident şi au de gând să încercuiască India, China şi Rusia. Combaterea terorismului este doar un pretext."

La discuţiile din cadrul Summitului de la Seul participă peste 50 de şefi de stat şi lideri ai unor organizaţii internaţionale, printre care şi preşedintele României, Traian Băsescu.



×
Subiecte în articol: Barack Obama NATO program nuclear
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close