Antena 3 CNN Externe Acuzații reciproce între cele două Corei privind gestionarea focarului MERS

Acuzații reciproce între cele două Corei privind gestionarea focarului MERS

Acuzații reciproce între cele două Corei privind gestionarea focarului MERS
Sursa foto: foto: AGERPRES
15 Iun 2015   •   14:50

Cele două Corei s-au acuzat reciproc pentru focarul virusului MERS care afectează Coreea de Sud și a provocat moartea a 16 persoane, relatează AGERPRES.

Seulul a condamnat energic atacurile pe care Phenianul le-a lansat asupra executivului sud-coreean privind incapacitatea de a face față răspândirii Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) sau coronavirus.

Coreea de Nord a criticat "corupția și incompetența" președintei sud-coreene, Park Geun-hye, și cabinetul acesteia pentru răspândirea virusului care a declanșat o criză sanitară în țara asiatică vecină.

Comentariile Coreii de Nord intervin după ce postul public KBS din Seul a divulgat cu câteva zile înainte că Phenianul a trimis virusuri informatice în mailuri false privind focarul MERS.

Phenianul este de părere că guvernul de la Seul încearcă prin aceste acuzații la adresa regimului lui Kim Jong-un să eludeze responsabilitatea în fața criticilor privind răspândirea virusului, se arată într-un comunicat publicat duminică de agenția oficială de știri KCNA.

Focarul virusului MERS, care contabilizează deocamdată 16 morți și 150 de contagieri de la jumătatea lunii mai, a suscitat critici aspre ale societății sud-coreene față de guvern pe care mulți îl acuză că nu face suficient pentru a împiedica răspândirea bolii.



×
Subiecte în articol: coreea de sud Coreea de Nord focar virus mers
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close