Antena 3 CNN Externe Aderarea la NATO, misiune imposibilă pentru Ucraina, admite președintele Volodimir Zelenski

Aderarea la NATO, misiune imposibilă pentru Ucraina, admite președintele Volodimir Zelenski

În contextul opoziţiei vehemente a Rusiei, care a lansat o invazie militară şi care a semnalat clar Occidentului că nu va accepta acest lucru, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis că țara sa nu va putea deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice.

Aderarea la NATO, misiune imposibilă pentru Ucraina, admite președintele Volodimir Zelenski
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    15 Mar 2022   •   18:06

"Am auzit, de-a lungul anilor, că porţile erau deschise, dar am înţeles şi că nu putem adera. Acesta este adevărul şi trebuie să îl recunoaştem. Sunt mulţumit că cetăţenii noştri încep să înţeleagă şi îşi dau seama că putem miza doar pe forţele proprii", a afirmat Volodimir Zelenski, potrivit cotidianului Le Monde, într-un discurs rostit prin videoconferinţă la o reuniune a Forţei Comune de Reacţie (JEF), o coaliţie coordonată de Marea Britanie din care mai fac parte Danemarca, Finlanda, Estonia, Lituania, Letonia, Islanda, Olanda, Suedia şi Norvegia, potrivit Mediafax.

Liderul de la Kiev a regretat că NATO "pare hipnotizată în contextul agresiunii ruse" şi refuză impunerea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina.

"Am auzit argumentul că ar începe al III-lea Război Mondial dacă NATO blochează zborurile avioanelor ruse. De aceea nu a fost creată zonă aeriană umanitară în Ucraina şi de aceea ruşii pot bombarda oraşele şi pot omorî oamenii, pot arunca în aer spitale şi şcoli", a acuzat Zelenski.

Președintele ucrainean anunțase deja că s-a resemnat cu privire la aderarea la NATO. "Referitor la NATO, mi-am temperat poziţia asupra acestui lucru de ceva timp, am înţeles că Alianţa Nord-Atlantică nu este pregătită să accepte Ucraina", a afirmat Zelenski săptămâna trecută într-un interviu acordat postului ABC News.

La data de 24 februarie, Rusia a lansat o invazie militară la scară largă în Ucraina. Kremlinul cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va admite Ucraina şi nu se va extinde spre est.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close