Antena 3 CNN Externe Finlanda devine oficial membru NATO iar propaganda Moscovei amenință Polonia cu bomba atomică | Radu Tudor: "O să tot auzim astfel de amenințări"

Finlanda devine oficial membru NATO iar propaganda Moscovei amenință Polonia cu bomba atomică | Radu Tudor: "O să tot auzim astfel de amenințări"

Aderarea Finlandei la NATO a provocat reacții dure din zona Kremlinului.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Apr 2023   •   12:08

Unul dintre propagandiștii lui Vladimir Putin a spus că Rusia va folosi bomba atomică iar principala țară vizată este Polonia, relatează Antena 3 CNN.

Pe canale oficiale, Rusia a transmis că își va întări capacitatea militară în regiunile sale de vest și nord-vest, ca răspuns la intrarea țării nordice în NATO.

Amenințările vin în contextul în care Volodimir Zelenski merge, marți, la Varșovia pentru a prelua primul lot de avioane de vânătoare pentru Ucraina.

"Este doar o retorică specifică Ministerului rus de Externe și conducerii de la Kremlin, în general, bună pentru opinia publică rusă și atât.

Citește și: Jens Stoltenberg: "Steagul finlandez, arborat marți la sediul NATO din Bruxelles"

Pe teritoriul său, Federația Rusă poate să ia măsuri care să convingă populația acestui stat multinațional că se întărește defensiva țării, deși asistăm la ofensiva armatei ruse în estul și sudul Ucrainei, în contextul în care au cucerit patru oblasturi (regiuni, n.r.), le-au alipit 'manu militari' (prin forță armată, n.r.) la Federația Rusă și își continuă intențiile de a nu se opri aici.

Realitatea este că nu va influența cu nimic intrarea Finlandei în NATO, Federația Rusă neavând decât puterea de a face asemenea amenințări, care n-au nicio valoare din punct de vedere militar. Finlanda a intrat cu fruntea sus și, în această după-amiază, la cartierul general al Alianței Nord-Atlantice (...) vom asista la ridicarea drapelului Finlandei, a 31-a țară care devine membru al NATO", a declarat analistul militar Ion Petrescu la Antena 3 CNN.

Radu Tudor: "Eternele amenințări cu arma nucleară sunt menite să descurajeze sprijinul pentru Ucraina"

"Putin visează la un conflict militar cu Occidentul, vrea să provoace NATO pentru a justifica în fața opiniei publice interne invazia ilegală și neprovocată a Rusiei în Ucraina, cum bine spunea și dl. Ion Petrescu. Aceste eterne amenințări cu arma nucleară încearcă să descurajeze statele membre NATO în a mai sprijini Ucraina.

O spun fără niciun fel de reținere. 

Polonia este cel mai important stat de pe flancul estic care ajută Ucraina să respingă invazia militară rusească. Probabil e fără precedent ceea ce face în momentul de față Polonia și evident că experiența istorică pe care atât Polonia, cât și Finlanda o au în raport cu invaziile sovietice generează foarte multă frustrare la Moscova. 

Sunt două state care vor însemna enorm pentru întărirea flancului estic și flancului nordic al NATO, drept pentru care vom mai auzi astfel de amenințări de la Moscova în zilele următoare", a estimat, la rândul său, analistul militar Radu Tudor la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close