Antena 3 CNN Externe Aderarea României şi Bulgariei la Schengen NU este o prioritate pentru viitoarea preşedintă a UE, Lituania

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen NU este o prioritate pentru viitoarea preşedintă a UE, Lituania

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen NU este o prioritate pentru viitoarea preşedintă a UE, Lituania
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
19 Iun 2013   •   23:25

Aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen nu se află printre priorităţile de pe agenda preşedinţiei lituaniene a Uniunii Europene, care va începe pe 1 iulie, a declarat reprezentantul permanent al Lituaniei la UE, Raimundas Karoblis, citat de Novinite.

Karoblis a afirmat la Bruxelles, la o conferinţă pe tema priorităţilor preşedinţiei lituaniene a UE, că este "foarte dificil" să facă vreo promisiune despre "dificilul dosar al aderării României şi Bulgariei la Schengen".

Oficialul lituanian a spus ca "poate ar fi bine" ca subiectul aderării celor două ţări la Schengen să fie pus la capitolul "deschide Europa". Cu toate acestea, Karoblis a adaugat imediat că ţara sa preferă sa treacă pe acea listă priorităţile care au şanse reale de a fi înfăptuite.

"Va depinde de asemenea de ceea ce se întâmplă pe teren, care este progresul făcut în România şi în Bulgaria, iar pe de altă parte de poziţiile statelor membre care sunt încă îngrijorate", a mai declarat reprezentantul Lituaniei la Bruxelles.

×
Subiecte în articol: Aderarea României la Schengen
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close