Antena 3 Externe Adevărul despre statul prea mult pe social media. Ce au descoperit cercetătorii

Adevărul despre statul prea mult pe social media. Ce au descoperit cercetătorii

07 Mai 2019   •   12:35
Adevărul despre statul prea mult pe social media. Ce au descoperit cercetătorii
Sursa foto: foto- Pexels

Temerile părinților în privința efectelor negative pe care le au orele petrecute pe internet asupra adolescenților ar putea fi greșite, arată un studiu. 

Cercetătorii britanici spun că activitatea online afectează fericirea tinerilor într-un procent extrem de mic. Studiul făcut pe 12.000 de adolescenți arată că mai puțin de 1% din nefericirea tinerilor poate fi pusă pe seama utilizării site-urilor precum acebook. 

„Nu timpul ar trebui să fie lucrul care să-i îngrijoreze pe părinți”, a spus profesorul Andrew Przybylski, de la Universitatea din Oxford, potrivit DailyMail

În schimb, cercetarea ar trebui să aibă în vedere dacă anumite aspecte ale comportamentului online au un impact negatic asupra sănătății mentale.

Profesorul a spus că dezbaterea privind utilizarea internetului e concentrată deseori pe tragedii, dar că „tragediile sunt o formă slabă de dovezi”. 

Acesta a mai spus că o satisfacție scăzută a vieții a condus la o creștere a activității online. 

„Trebuie să încetăm să ne gândim la social media în ansamblu și să ne gândim la nuanțe”, a spus unul dintre cercetători. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close