Antena 3 CNN Externe Adidas a încheiat colaborarea cu Kanye West din cauza postărilor care "promovează violenţa şi ura"

Adidas a încheiat colaborarea cu Kanye West din cauza postărilor care "promovează violenţa şi ura"

Adidas a anunţat, astăzi, printr-un comunicat oficial, că a încheiat colaborarea cu rapper-ul Kanye West din cauza postărilor care "promovează violenţa şi ura".

Adidas a încheiat colaborarea cu Kanye West din cauza postărilor care "promovează violenţa şi ura"
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    25 Oct 2022   •   15:05

Compania germană a explicat că a încheiat contractul cu rapper-ul şi designer-ul american în ciuda eforturilor depuse în ultima perioadă pentru a "rezolva situaţia în privat".

În ultimele luni, Kanye West, cunoscut sub numele de Ye, a avut o serie de postări violente în social media în care a făcut remarci antisemite, dar şi unele în care a atacat alte celebrităţi.

Conturile de Twitter şi Instagram ale rapper-ului au fost restricţionate, iar iniţial postările sale au fost şterse, după ce companiile care deţin platformele de sociale media au anunţat că utilizatorii online au raportat în număr mare postările ca fiind antisemite.

"Adidas nu tolerează antisemitismul sau orice fel de discurs care promovează ura. Comentariile şi acţiunile recente ale lui Ye sunt inacceptabile şi periculoase sunt împotriva valorilor companiei noastre", se arată în comunicatul oficial al Adidas.

Potrivit jurnaliştilor DailyMail, Adidas ar putea înregistra pierderi de până la 250 de milioane de euro în anul 2022 din cauza scandalului cu rapper-ul.

×
Subiecte în articol: Adidas Kanye West
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close