Antena 3 CNN Externe Adjunctul șefului de Stat Major al armatei ruse a fost arestat. Vadim Șamarin, al patrulea oficial militar de rang înalt pus pe făraș de Vladimir Putin

Adjunctul șefului de Stat Major al armatei ruse a fost arestat. Vadim Șamarin, al patrulea oficial militar de rang înalt pus pe făraș de Vladimir Putin

Adjunctul șefului Statului Major al armatei ruse, generalul-locotenent Vadim Șamarin, a fost arestat.

Adjunctul șefului de Stat Major al armatei ruse a fost arestat. Vadim Șamarin, al patrulea oficial militar de rang înalt pus pe făraș de Vladimir Putin
Sursa foto: X@nexta_tv
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   10:55

Informația este difuzată în presa rusă de joi și preluată de agențiile internaționale de presă.

Șamarin este suspectat de luare de mită pe scară largă iar locuința sa a fost percheziționată, a relatat publicația Kommersant.

Arestarea sa este a patra dintr-o serie ce i-a vizat pe mai mulți oficiali de rang înalt din Ministerul Apărării.

"Seria neagră" a militarilor acuzați de corupție a început în aprilie, când ministrul adjunct al Apărării, Timur Ivanov, a fost plasat în arest preventiv sub suspiciunea de luare de mită.

De atunci, au mai fost arestați generalul-locotenent Iuri Kuznețov, șeful personalului din cadrul Ministerului rus Apărării, și generalul-maior Ivan Popov, fostul comandant al Armatei a 58-a de Forțe Combinate.

Valul de arestări vine în contextul în care președintele Vladimir Putin l-a înlăturat, luna aceasta, pe Serghei Șoigu din funcția de ministru al Apărării, înlocuindu-l cu fostul vicepremier Andrei Belusov.

Șoigu a fost numit secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, un post din care nu mai are pârghii de decizie ministeriale.

Surse: Reuters, X@Nexta_tv
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Zelenski vrea să vină cu propuneri de pace către Rusia
x close