Antena 3 CNN Externe Adjuncta ministrului Turismului din Grecia a demisionat după ce presa a dezvăluit că soţul ei are mari datorii la stat

Adjuncta ministrului Turismului din Grecia a demisionat după ce presa a dezvăluit că soţul ei are mari datorii la stat

Adjuncta ministrului Turismului din Grecia a demisionat după ce presa a dezvăluit că soţul ei are mari datorii la stat
18 Mai 2010   •   22:30

Scandal la nivel înalt în Grecia, acolo unde adjuncta ministrului Turismului a demisionat după ce presa a făcut public faptul că soţul ei era cam certat cu plata taxelor şi impozitelor către stat. În mai mulţi ani, bărbatul a acumulat datorii de peste 5 milioane de euro.

Bomba a explodat în presa elenă zilele trecute, când jurnaliştii au scos la iveală faptul că soţul adjunctei ministrului Turismului are datorii uriaşe la stat. Bărbatul, una dintre vedetele televiziunii din Grecia, nu şi-ar fi plătit impozitele de mai mulţi ani. Şi nici amenzile încasate în tot acest timp. În total, o datorie de 5,5 milioane de euro, adică un scandal imens într-o ţară aflată în plin război cu criza şi cu evaziunea fiscală.

În faţa situaţiei fără ieşire, Angela Gerekou a ales soluţia cea mai la îndemână. Una plină de dramatism, aşa cum îi stă bine unei foste actriţe de telenovele. Demisia, pe motiv că nu doreşte ca scandalul legat de problemele fiscale ale soţului să afecteze cumva imaginea guvernării.

Deşi susţine că nu avea nici idee despre problemele partenerului ei de viaţă, nimeni nu o crede. Nici presa, nici oamenii de rând.

Tolis Voskopoulos urmează să fie judecat pentru taxele şi amenzile neplătite.




Observator

×
Subiecte în articol: scandal ministru turism demisie
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close