Antena 3 CNN Externe Adjunctul ministrului de Interne bolivian, ucis în bătaie de mineri

Adjunctul ministrului de Interne bolivian, ucis în bătaie de mineri

Adjunctul ministrului de Interne bolivian, ucis în bătaie de mineri
26 Aug 2016   •   08:39

Adjunctul ministrului de interne din Bolivia a fost ucis în bătaie în timpul protestelor minerilor, au anunţat joi oficiali bolivieni, informează vineri agenţiile de presă DPA şi Reuters.

Ministrul de interne al Boliviei, Carlos Romero, a confirmat că Rodolfo Illanes a fost ucis în timpul protestelor minerilor în estul acestei ţări. În cadrul unei conferinţe susţinute noaptea târziu în La Paz, Romero a vorbit despre un asasinat "laş şi brutal". 

Romero a confirmat relatările unor martori care au afirmat că bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost ucis în bătaie în timpul ciocnirilor dintre poliţie şi mineri, în oraşul Panduro, la 165 de kilometri sud-est de La Paz. 

Ministrul de interne bolivian a precizat că Illanes a fost răpit de mineri după ce a încercat să iniţieze negocieri cu aceştia. Guvernul încearcă să recupereze trupul neînsufleţit al acestuia, a subliniat Romero. 

La rândul său, ministrul apărării al Boliviei, Reymi Ferreira, s-a arătat copleşit de emoţie atunci când a descris cum Illanes, numit în funcţie în martie, a fost "bătut şi torturat până a murit". "Această crimă nu va rămâne nepedepsită. Autorităţile investighează", a spus Ferreira. 

În jur de 100 de mineri au fost arestaţi după protestele de joi. Trei mineri şi-au pierdut viaţa în violenţe în cele câteva zile de proteste împotriva unei controversate legi din domeniul mineritului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close