Antena 3 CNN Externe Administraţia americană i-a luat la "puricat" pe separatiştii texani

Administraţia americană i-a luat la "puricat" pe separatiştii texani

Administraţia americană i-a luat la "puricat" pe separatiştii texani
25 Feb 2015   •   17:08

Forţele de ordine americane au intervenit şi întrerupt o sesiune ordinară a Parlamentului Statului Texas. Preşedintele aşa-numitului Stat Texan, senatori şi experţi în diverse domenii se adunaseră în centrul localităţii Bryan, pentru a discuta probleme economice şi diplomatice. Şedinţa a fost oprită atunci când poliţiştii locali şi agenţi FBI au dat buzna în sala de dezbateri.

Oamenii legii susţin că acţiunea lor a fost în conformitate cu normele legislative. Cel puţin 20 de agenţi au format un lanţ uman în jurul celor 60 de participanţi la această întâlnire, care ulterior au fost percheziţionaţi şi amprentaţi.

Tuturor acestora li s-au confiscat apoi telefoanele mobile şi alte dispozitive de înregistrat audio-video în descinderea care a avut loc chiar de Valentine's Day, împotriva a ceea ce autorităţile numesc "grupul separatiştilor texani".

"Nu aveam nici cea mai vagă idee despre ce se întămplă", a declarat John Jarnecke, preşedintele autoproclamatei Republici Texas. Potrivit acestuia, acţiunea oamenilor legii a fost total neîntemeiată.

Jarnecke sugerează că participanţii la întâlnire au fost percheziţionaţi şi amprentaţi din cauză că ei îşi doresc să apere independenţa Texasului.
Ca o paranteză, membrii acestui grup sunt convinşi că Texas a fost anexat ilegal Statelor Unite ale Americii la data de 29 decembrie 1845, devenind astfel cel de-al 28-lea stat american.

Iniţiativa oamenilor de vază din acest stat poate intra în conflict cu politica dusă de o bună perioadă de timp de administraţia de la Washington.
"Potrivit Constituţiei noastre, singura sarcină a forţelor militare este să păzească graniţele statului, nu să invadeze sau să impună propria dorinţă în alt stat al lumii", adaugă John Jarnecke.

×
Subiecte în articol: Texas
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close