Antena 3 CNN Externe Administraţia Bush a ascuns un raport privind gravitatea încălzirii globale

Administraţia Bush a ascuns un raport privind gravitatea încălzirii globale

Administraţia Bush a ascuns un raport privind gravitatea încălzirii globale
Sursa foto: gaze cu efect de sera
14 Oct 2009   •   08:00

Un controversat email ascuns de administraţia Bush din cauza concluziilor despre încălzirea globală a fost dezvăluit marţi, la doi ani după ce a fost trimis Casei Albe.
E-mail-ul şi un document ataşat de 28 de pagini, publicat de Agenţia pentru Protecţia Mediului, arată că în decembrie 2007 agenţia concluziona că şase gaze legate de încălzirea globală ameninţă sănătatea publică, şi se cereau măsuri pentru reglementarea emisiilor acestora de către automobile.
Documentul citează efectele încălzirii globale asupra calităţii aerului, agriculturii, pădurilor sau resurselor de apă, ca şi ameninţarea sănătăţii publice.
Concluziile au fost respinse de administraţia Bush, care se opunea legislaţiei ce se referea la schimbarea climatică şi a amânat producerea de ceea ce se numeau "descoperiri periculoase" precum au fost calificate de Curtea Supremă în 2007.
Drept urmare, e-mailul timis pe 5 decembrie de către Susan Dudley, care conducea divizia de reglementare a bugetului şi pentru management, nu a fost niciodată deschis.
Administraţia şi administratorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului-EPA, Stephen Johnson, au refuzat de asemenea să publice documentul, despre care se cerea să nu fie distribuit parlamentarilor democraţi.
EPA realizează acum primele standarde pentru gazele cu efect de seră pentru automobile şi a arătat că va încerca să reducă poluatorii de la rafinării, fabrici sau alte surse industriale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: incalzirea globala schimbare climatica
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close