Antena 3 CNN Externe Administraţia Obama încearcă să elibereze Statele Unite de sub stăpânirea petrolului

Administraţia Obama încearcă să elibereze Statele Unite de sub stăpânirea petrolului

Administraţia Obama încearcă să elibereze Statele Unite de sub stăpânirea petrolului
de N.B.    |    15 Mar 2013   •   18:36

Barack Obama încearcă să schimbe abordarea în ceea ce privelte politica energetică a Statelor Unite, concentrându-şi primul discurs pe această temă din al doilea său mandat la Casa Albă pe propunerea unui buget pentru cercetări în domeniul energiei alternative, relatează Reuters.

Preşedintele Statelor Unite va facce un tur al Laboratorului Naţional Argonne din Chicago, cunoscut pentru bateriile revoluţionare pentru maşinile electrice şi va vorbi despre importanţa de a deturna maşinile şi camioanele de la folosirea petrolului, susţin purtătorii de cuvânt ai Biroului Oval.

Obama propune un fond de două miliarde de dolari pe zece ani, care va proveni din banii alocaţi programului de forare.

Cercetările se vor concentra pe găsirea de noi modalităţi de a reduce costurile de producţie şi utilizare ale maşinilor electrice, dezvoltarea de combustibil bio, din gaze naturale sau alte surse care nu au legătură cu petrolul.

Obama a menţionat pentru prima dată această iniţiativă luna trecută, când a prezentat fondul pentru cercetare drept o "modalitate de a elibera familiile şi afacerile noastre de dureroasele creşteri ale preţului combustibilului, pe care le-am îndurat prea mult timp".

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close