Antena 3 CNN Externe Administraţia preşedintelui Obama elaborează un nou manual antiterorist

Administraţia preşedintelui Obama elaborează un nou manual antiterorist

Administraţia preşedintelui Obama elaborează un nou manual antiterorist
Sursa foto: Foto: Agerpres/ Xinhua
de S.T.    |    21 Ian 2013   •   21:42

Administraţia preşedintelui Barack Obama editează, în prezent, un manual antiterorist care va defini caracteristicile crimelor premeditate, informează ziarul american The Washington Post, citat de AFP.
   
Cotidianul informează să manualul va conţine o excepţie importantă referitoare la utilizarea dronelor de către Agenţia Centrală americană de Informaţii (CIA) în Pakistan.
   
Aceasta va permite serviciilor americane secrete să continue atacurile contra membrilor Al-Qaida şi talibanilor timp de un an sau mai mult, înainte ca CIA să fie obligată de a se conforma regulilor mai stricte, definite în manual.
   
În următoarele săptămâni, manualul urmează a fi prezentat preşedintelui pentru o aprobare finală.
   
Potrivit Biroului Jurnalismului de Investigaţie, al cărui sediu se află în Londra, între 2.627 şi 3.457 de persoane, din 2004 până în prezent, au fost omorâte în Pakistan de drone. Între 475 şi 900 de civili se numără printre victime.
   
Islamabadul condamnă în mod public atacurile cu drone, considerându-le drept atentat asupra suveranităţii sale. Totuşi, potrivit analiştilor, Pakistanul a oferit oficial acordul pentru realizarea acestor atacuri.

×
Subiecte în articol: drone
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close