Antena 3 Externe Administrația Trump anunță măsuri dure: Nu vom lăsa China să ocupe acest teritoriu!

Administrația Trump anunță măsuri dure: Nu vom lăsa China să ocupe acest teritoriu!

de G.S.    |    23 Ian 2017   •   23:15
Administrația Trump anunță măsuri dure: Nu vom lăsa China să ocupe acest teritoriu!
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Administrația Trump a promis, luni, că Statele Unite vor opri China din a pune mâna pe teritoriile din Marea Chinei de Sud care aparțin apelor internaționale, conform Business Insider.

Sean Spicer, purtător de cuvânt al Casei Albe, a explicat, într-o conferință de presă, că Statele Unite își vor apăra interesele în regiunea respectivă.  

“Este o problemă de a stabili dacă acele insule se află, de fapt, în ape internaționale și nu fac parte din teritoriul Chinei. Și dacă este cazul așa, atunci da, vom face tot ce trebuie pentru a apăra zona, pentru a nu fi preluată de un stat sau altul”, a explicat Spicer.

Regiunea în cauză reprezintă un punct de tranzit important, pe unde trec mărfuri în valoare totală de 5 trilioane de dolari anual.

Zona este în continuare un punct fierbinte, insulele fiind disputate de mai multe state precum China, Filipine, Taiwan, Malaysia, Vietnam și Brunei

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close