Antena 3 Externe Administraţia Trump intenționează să anuleze vizele a mii de studenţi care au legături cu armata Chinei

Administraţia Trump intenționează să anuleze vizele a mii de studenţi care au legături cu armata Chinei

28 Mai 2020   •   18:49
Administraţia Trump intenționează să anuleze vizele a mii de studenţi care au legături cu armata Chinei
Sursa foto: Hepta

Administraţia Donald Trump dorește să anuleze vizele a mii de studenţi şi cercetători chinezi aflaţi în Statele Unite care au legături directe cu universităţi afiliate armatei Chinei, afirmă oficiali americani citaţi de cotidianul The New York Times.

Este vorba de primul plan prin care ar putea fi blocat accesul unor studenţi chinezi în Statele Unite. Studenţii chinezi sunt cel mai mare grup străin de studenţi din SUA. Decizia ar putea genera limitări educaţionale suplimentare iar  Administraţia de la Beijing ar putea impune la rândul săi restricții studenților americani. 

Anularea vizelor ar putea afecta cel puţin 3.000 de studenţi din totalul de circa 360.000 de chinezi aflaţi la studii în Statele Unite. Măsura riscă să întâmpine opoziţia universităţilor din SUA.

Statele Unite şi China sunt implicate într-o serie de măsuri de retorsiune din cauza disputelor pe teme comerciale, tehnologice şi activităţilor presei, relaţiile bilaterale fiind la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

Administraţia Donald Trump analizează modalităţi de sancţionare a Chinei din cauza încercărilor de consolidare a controlului politic asupra provinciei Hong Kong, dar se pare că tema retragerii vizelor unor studenţi chinezi era analizată înainte de actuala criză.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close