Administrația Trump va fi dată în judecată de Chicago. Care este motivul

07 Aug 2017   •   08:50
Administrația Trump va fi dată în judecată de Chicago. Care este motivul Foto: Donald Trump/ Facebook

Administraţia Trump va fi dată în judecată de Chicago. Anunţul vine la mai puţin de două săptămâni după ce Jeff Sessions, procurorul general al SUA, a declarat că Departamentul de Justiţie va bloca anumite finanţări pentru oraşele sanctuar, cu excepţia cazului în care administraţiile locale vor permite accesul nelimitat pentru autorităţile de imigrare în închisorile locale şi cu condiţia de a notifica cu 48 de ore înainte de eliberarea oricărei persoane ce încalcă normele de imigrare.

”Chicago nu va permite ca ofiţerii de poliţie să devină pioni în dezbateri politice. Chicago nu va permite ca drepturile locuitorilor să fie înstrăinate şi să le fie violate drepturile fundamentale. Şi Chicago nu va renunţa niciodată la renumele de oraş primitor”, a adeclarat Rahm Emanuel într-o conferinţă de presă.

Potrivit DcNews, oraşele-sanctuar sunt acelea unde autorităţile locale refuză cooperarea cu cele federale în acţiunile împotriva imigranţilor ilegali. Unele oraşe eliberează pentru aceştia acte de identitate valabile pe plan local.

ExitPOLL
x close